Nieuwe layout back-office Wordpress

Update WordPress; v3.8 “Parker”

Sommigen hebben het al gezien bij het inloggen in hun WordPress admin, er een nieuwe update voor WordPress beschikbaar; 3.8 Parker. Het is de opvolger van de eerdere versie 3.7 van oktober dit jaar. Naar verwachting zal 3.9 in februari van het komende jaar op de markt komen.

Versie 3.8 is als eerbetoon genoemd naar jazzartiest Charlie Parker. De update is beschikbaar als download of als update vanaf je dashboard van WordPress. WordPress zelf is van mening dat Parker de mooiste update ooit is, maar wat zijn eigenlijk de belangrijkste vernieuwingen?

Facelift

Nieuwe layout back-office WordPress

Het meest opvallende aan deze update is het volledig nieuwe uiterlijk. De kleurstelling van je dashboard is anders en bovendien heb je meer mogelijkheden voor kleurkeuze; waar dat voorheen alleen maar grijs of blauw was, kun je nu o.a. ook kiezen uit Oceaan, Koffie en Ectoplasma.

Maar de belangrijkste innovatie is waarschijnlijk dat WordPress nu responsive is. Het is nu mogelijk om op alle manieren een website bij te houden; via desktop of laptop maar ook via smartphone of tablet.

High defintion en hoge snelheid

WordPress is scherper dan ooit. Het dashboard ziet er mooi uit met nieuwe vector-based icoontjes, het laadt super snel, is makkelijk navigeerbaar en biedt meer mogelijkheden. Zo heb je bij een extra keuze bij thema beheer; Twenty Fourteen, geschikt voor tablet en smartphone om een prachtige, tijdschriftachtige website mee te creëren. Ook de nieuwe typografie, het Open Sans lettertype, is zowel geschikt voor desktop als mobiel en is open source.

wordpress update 3.8

Verder is ook het widget beheer makkelijker en soepeler. Bij een groot scherm is het mogelijk om meerdere widgets  tegelijk naast elkaar te zetten. Bij een touch screen tap je gewoon op een widget om het toe te voegen. Het nieuwe back-end ontwerp maakt het makkelijker om plugins te installeren.

Een uitgebreide lijst met release-notes vind je uiteraard op de site van WordPress.

Heb jij je wordpress al geupdate? Laat me weten wat jij van de nieuwe uiterlijk vind van WordPress. Heb je het al op je mobiel gezien?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *