artikelen schrijven voor weblog en gastblog

Blog of gastartikelen schrijven, niet alleen voor SEO

artikelen schrijven voor weblog  en gastblogSchrijven kan een zeer krachtig marketingkanaal zijn. Maar ik zie nog heel veel bedrijven het puur voor de zoekmachine gebruiken. Gevolg, onleesbare artikelen die vol staan met zoektermen en mensen die artikelen “spinnen” om zo snel mogelijk veel content het internet op te sturen. De Zoekmachines worden slimmer en kunnen goede en slechte content behoorlijk goed uit elkaar halen. Toch is het schrijven en plaatsen van artikelen een hele goede manier voor het genereren van bezoekers uit de zoekmachine en je ranking in de zoekmachine. In dit artikel wil ik je echter duidelijk maken dat je kansen mist als je alleen maar met de zoekmachine in je achterhoofd je artikelen schrijft.

Schrijven als marketingstrategie

Met een strategie van het schrijven van je eigen weblog of gastblogs doe je veel meer dan alleen maar de zoekmachine wakker maken. Zo kun je via een weblog en artikelen schrijven jouw commerciële boodschap en diensten onder de aandacht brengen bij je doelgroep. Je verhoog je naamsbekendheid en bouwt je reputatie op als autoriteit in jouw (vak)gebied. Door regelmatig op je eigen weblog te schrijven en als gastschrijver op andere websites waar je doelgroep aanwezig is, verbind je je met je potentiële klanten.

Zorg voor een professionele wordpress weblog, schrijf hier regelmatig en deel je content op sociale media. Volg verschillende weblogs en redactionele websites die door jouw doelgroep worden bezocht en probeer hier als gastauteur een plek te verwerven. Schrijf ook op die websites regelmatig, en ga het gesprek aan met de lezers, verbind je met je doelgroep..

Blog- en gastartikel schrijf je niet voor de zoekmachine

Natuurlijk zal Google je autoriteit ook belonen met een hogere positie in de zoekmachine en je lezers belonen jouw autoriteit met het delen van jouw artikelen.

Wie relevante en aansprekende artikelen schrijft voor zijn doelgroep werkt aan zijn “brand”, word meer gezien als autoriteit, krijgt daardoor meer bezoekers, conversie, leads en sales. Alleen bloggen en artikeltjes schrijven zonder inhoud en alleen om zoektermen en links te strooien is bij lange na niet zo effectief als gericht je artikelen te schrijven en te distribueren.

Stop daarom met je druk te maken over Google, stop met het tellen van woorden en zoektermen. Richt je op wat je doelgroep interessant vindt, deel je content en laat je artikelen delen. Schrijf over jouw kennis, deel je kennis maak contact met je doelgroep via jouw artikelen en heb plezier in het schrijven!

Heb jij al een weblog? Ik bied complete wordpress oplossingen waarbij je een geoptimaliseerde weblog kunt koppelen aan je website of webshop. Wil je hierover meer weten? Neem dan contact met mij op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *