19 SEO WordPress plugins die helpen.

19 WordPress Plugins die je online marketing helpen.

WordPress is een weblogprogramma dat zonder aanpassingen behoorlijk goed geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Zelfs nu.nl is gebaseerd op dit programma en veel affilliates werken met WordPress vanwege de goede eigenschappen in de zoekmachines en de mogelijkheden die er zijn om producten online te zetten.

1. All in One SEO Pack

Een zeer populaire plugin om pagina’s afzonderlijk te optimaliseren. Via uitgebreide instellingen kun je er voor zorgen dat de artikelen geoptimaliseerd worden en het helpt je de beste keuze te maken voor titels, description, keywords, helpt met het voorkomen van duplicated content en nog veel meer.

2. Platinum SEO Plugin

Platinum SEO plugin is zeker ook een goede plugin voor een all-in-one seo oplossing. Het biedt dezelfde functionaliteit als de All in one SEO Pack en heeft een aantal interessante uitbreidingen zoals: toevoegen van index, noindex, follow of nofollow, noarchive, nosnippet, noodp, noydir meta tags. Automatisch 301 redirects wanneer je je permalink aanpast.

Dit maakt deze plugin erg bruikbaar en een plugin die een aantal afzonderlijke plugins in deze lijst samenvoegt.Gebruik je de All in One SEO Pack en wil je overstappen dan neemt Platinum SEO plugin de settings eenvoudig over.

3. Headspace 2

Headspace is een zogenaamde meta data plugin voor wordpress. Het is een all-in-one plugin waar je veel mee kunt doen. Met de plugin kun je veel soorten meta-data opmaken en specifieke css en JavaSxript toevoegen aan pagina’s. Het werkt samen met All in One SEO Pack en laat je de data importeren van die plugin.

4. Google XML Sitemaps

Een essentiële plugin voor het maken van een xml sitemap. Niet alleen voor Google zoals de naam suggereert maar ook voor Ask, Yahoo en MSN search.

5. Advertising Manager

Met deze plugin kan je je advertenties in je posts managen. Het herkent automatisch het advertentie netwerk zoals Google adsens, Commission junction, Yahoo en nog veel meer. Advertising manager is ook compatible met openX tags.

6. WP-AdsenseProfit

Deze plugin toont je adsense verdiensten realtime.

7. Meta Robots WordPressPlugin

Deze plugin van Joast verzorgt de meta robot tags van wordpress blog pagina’s. Je kunt de plugin gebruiken om links op je frontpage te veranderen naar “nofollow” links om te voorkomen dat bijvoorbeeld zoekpagina’s en je login pagina worden geindexeerd en nog veel meer.

8. Google Analytics for WordPress

Een andere plugin van Joast die het je makkelijker maakt om Google analytics te integreren in je WordPress site. Maar het doet meer dan alleen maar het plaatsen van je analytics code in je pagina’s. Zo kun je uitgaande links bijhouden en volgen, downloads en adsense kliks volgen en nog veel meer. Deze plugin is zeker een aanrader.

9. Featured content gallery

Met de featured content gallery plugin kun je via een automatisch roterende plaatje je producten of artikelen extra onder de aandacht brengen. Zeker handig als je wordpress gebruikt voor producten.

10. Run PHP

Met de run php plugin is het mogelijk om php te gebruiken in je posts. Het werkt daarnaast ook in je feeds (RSS, RSS2, Atom, en RDF)

11. SEO Smart Links.

Met Seo Smartlinks kun je automatisch hyperlinks toewijzen aan keywords in je artikelen en pagina’s. Je geeft aan welke keywords je op welke pagina’s wilt aanmaken en SEO Smartlinks doet automatisch zijn werk en past de gevonden keywords aan in de gewenste hyperlinks.

12. WP Marketer.

WP marketer is te vergelijken met SEO Smartlinks. Je kunt met deze plugins je links cloaken, keywords automatisch in links laten veranderen, links laten openen in een nieuw venster, links laten nofollowen en statistieken bijhouden.

13. WP Super Cache

Wp Super Cache is eigenlijk wel een plugin die je moet gebruiken. Het is erg belangrijk voor SEO dat je website super snel is. En hier kan deze plugin je mee helpen. Het is een statische cache plugin en genereert statische html pagina’s die aanzienlijk sneller zijn dan de php database pagina’s. Je zult een aanzienlijke snelheidsverbetering opmerken.

14. Better Feed

Met behulp van deze plugin kun je je feeds aanpassen en bijvoorbeeld ‘lees meer’ links toevoegen of advertenties plaatsen in de feed.

15. Nederlandse social news en bookmark sites

Plaats social bookmark links onderaan je pagina’s. Hiermee kunnen bezoekers je website bookmarken in de verschillende social nieuws en bookmark sites. Het voordeel van deze plugin is dat de Nederlandse sites zijn opgenomen.

16. WP-ContactForm

Een handige plugin om een contact formulier op je website te plaatsen.

17. Yet Another Related Posts Plugin

Hiermee kun je een lijst tonen van artikelen en pagina’s die gerelateerd zijn aan het artikel dat gelezen wordt. Via een aanpasbaar algoritme kun je er voor zorgen hoe er wordt gematched. Een erg goede plugin om de aandacht van bezoekers vast te houden.

18. Breadcrumb NavXT

Deze plugin genereert een locatie-gebaseerd kruimelpad of te wel een breadcrum pad. Een goede manier om bezoekers te helpen hun weg te vinden in de website en voor de zoekmachine om de structuur te achterhalen van de website.

19. SEO Slugs

Deze plugin zorgt er voor dat stopwoorden uit je je url worden gehaald. Stopwoorden zijn woorden als: “de, en, het, als, een, etc…”

Conclusie

Er zijn veel plugins te vinden die je in je online marketing activiteiten en in het bijzonder je SEO kunnen helpen. De lijst hierboven geeft plugins weer waar ik zelf goede ervaringen mee heb en waar ik mee werk of gewerkt heb. Ik moet zeggen dat ik niet altijd al deze plugins gebruik. Dat is ook snel duidelijk als je ziet dat bijvoorbeeld de “All in One SEO Pack” en “Platinum SEO Plugin” hetzelfde doen.

Je zult dus voor je website een aantal plugins gaan gebruiken die voor je weblog werken. Met het volgende stukje php code kun je ook de database queries en CPU-tijd bekijken van je pagina’s.

<?php echo $wpdb->num_queries; ?> <?php _e(‘queries’); ?>. <?php timer_stop(1); ?> <?php _e(‘seconds’); ?>.

Let er op dat je niet te veel plugins installeert en dat de plugins niet teveel CPU tijd en database queries gebruiken. Het is gewoon heel erg belangrijk voor je marketing dat je website zo snel mogelijk is.

Laat me weten welke plugins jouw favorieten zijn.

Vond je dit artikel interessant of heeft het je geholpen. Deel het dan met je vrienden via onderstaande social media.
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *